English (United Kingdom)Croatian(HR)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)

UMAG - Jučer navečer plažni plato Guest House-a Adriatic, koji ove godine bilježi 50 godina postojanja, postao je posebno i očaravajuće mjesto vrhunskih glazbenih izvođača. Uz miris mora i šum valova, zalaskom sunca i magičnim jazz ritmovima tria Brune Mičetića započeo je program kojeg će se duže pamtiti, a koji je poklonio umaškoj publici svjetski priznate umjetnike. Otmjena atmosfera plaže pretvorene u mjesto jedinstvenog performansa ovih umjetnika okupila je mnoštvo publike željne kvalitetne glazbe, vrhunskih izvedbi, nota za svoju dušu.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Turističke zajednice Grada Umaga, a u organizaciji Udruge Umago Loud. Organizatori su na nekoliko lokacija na mjestu koncerta pripremili kutije za dobrotvorne priloge stradalima u poplavama, gdje je publika imala priliku pokazati svoje toplo srce i empatiju.

Bruno Mičetić trio djeluje već 4 godine, a iza sebe ima nastupe na brojnim festivalima i klubovima. Bruno Mičetić je mladi gitarist iz Rijeke koji je diplomirao na jazz odsjeku Konzervatorija u Klagenfurtu, no tu su i legendarni osječki bubnjar Ratko Divjak, te riječki bas gitarist i kontrabasist Henry Radanović

Nakon prekrasne uvertire, slijedio je drugi gost nezaboravne večeri,  glazbenik svjetskog renomea, Dominic Miller, stalni član banda koji prati Stinga na svim nastupima širom svijeta te sa kojim je  od 1990. godine snimio 12 nosača zvuka. Dominic Miller je gitarist koji zauzima visoko mjesto među svjetskom gitarističkom elitom. Koautor nekoliko Stingovih kompozicija (najpoznatija 'Shape of My Heart'), kao samostalni muzičar izdao je 11 uspješnih nosača zvuka. Surađivao je na više od 200 izdanja kao gitarist i gost renomiranim muzičara kao što su Phil Collins, Peter Gabriel, Tina Turner, Paul Simon, Level 42, Pretenders, Sheryl Crow, Placido Domingo, Bryan Adams itd.

Dominic Miller kreće na europsku turneju sa 37 datuma gostovanja i to s vrhunskim glazbenicima u pratećem bandu: a to su virtuoz na udaraljkama, Rhani Krija, karizmatični bassist Nicholas Fiszman, Tony Remy na gitari koji glasi za jednog od najvećih svjetskih gitarista u svim stilovima.

Kao osvrt na izbor svojih glazbenika, od mnogih vrijednosti koje je naučio od Stinga, Miller kaže: 'Što su bolji glazbenici u tvom bandu toliko bolje i sam zvučiš'.

Slijedio je naš jedinstveni izvođač glasa iz snova, Rade Šerbedžija. Njegovi posljednji koncerti kombinacija su evergreena, romskih balada, poezije i pjesama s zadnjeg albuma kojeg je realizirao u suradnji s renomiranim gitaristom Miroslavom Tadićem i albuma “Imam pjesmu za tebe”. Rade Šerbedžija je pripremio nezaboravni koncert za publiku te omotao ovu jedinstvenu večer u celofan romantike i jakih emocija.

Umagination 2013

Novi spot Manntre "Horizont"

Umagination 2012

Terra magica promocija cd-a