English (United Kingdom)Croatian(HR)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)

MO Umag - Punta

puntafest_umagUMAG - Za razliku od prošlogodišnjeg kada je bilo nevrijeme i kiša, ovogodišnji drugi po redu Puntafest održan je po lijepom vremenu koje je išlo na ruku organizatorima, mještanima Punte i mnogobrojnim gostima. Brojna sportska natjecanja održana su prema rasporedu. Pobjednik u plivanju do malog Garofulina i nazad što je razdaljina od nekih 800 metara bio je Marino Bassanese sa Punte dok je drugo mjesto zauzela Maja Galović koja je ujedno i pobjednica u ženskoj konkurenciji. Na cilju ispred hotela Adriatic gdje su zajedno otvorili i popili pobjednički pjenušac dočekao ih je veliki broj kupača i navijača. Zanimljivost plivačkog natjecanja je nastup psa "Lorda" koji otplivao cijelu trasu ovog mini maratona.

U malom nogometu na jednu mantinelu koji je popularan na ovoj plaži u ljetnim mjesecima pobjedila je ekipa "Mićo". Pobjednici turnira u briškuli i trešeti su par Danilo Latin i Goran Slavujević koji su osvojili prigodni poklon paket. Na obližnjem travnjaku održan je turnir u pljočkanju gdje su zaljubljenici ove igre odjeveni u retro odjeću demonstrirali ovu igru te prikazali starinske rekvizite. Prvo mjesto je osvojio par Makovac - Ahel. Članovi lokalnog kick-boxing kluba demonstrirali su vještine ovog sporta i takozvani funkcionalni trening na plaži pokraj mora.

Od gastro ponude na Puntafestu treba izdvojiti ponudu šampionskih bobića sa bobićade i dagnje na buzaru koju su se spravljale na licu mjesta i nudile cijelo popodne. Veliki broj posjetitelja na ovoj fešti iznenadio je organizatore jer je sva pripremljena hrana planula do večernjih sati kada su interventno nabavljene lignje i spremljene na šugo. Pri spremanju i posluživanju "šufiganih" lignji pomogao je i gradonačelnik Vili Bassanese inače domaćin i mještanin Punte. Dobra hrana zalila se na kraju domaćom malvazijom i teranom nakon kojih su gostima poslužene domaće kroštule.

Sav prihod od ove manifestacije išao je u dobrotvorne svrhe za liječenje i rehabilitaciju naše sugrađanke Sunčice Matošević koja je u invalidskim kolicima prisustvovala Puntafestu. Kao posebnu atrakciju organizator je pripremio nastup Alke Vuice koja se sjetila brojnih lijepih trenutaka provedenih na ovoj plaži i svojim prijateljima otpjevala nekoliko poznatih pjesama uz koje su svi zaplesali.

Pored sportske i gastro ponude na punta festu je bilo postavljeno i nekoliko štandova za domaćim proizvodima od meda, ručnim radovima, izvornim suvenirima i prigodnim artiklima. Zabava uz muziku potrajala je dugo u noć i možemo zaključiti da je ova manifestacija ispunila svoje ciljeve i da će postati tradicionalna.  (Alen Rako)

 

.

plaza_puntaUMAG - U tijeku su radovi na obnovi plaže ispred hotela Adriatic na Punti u Umagu. Radovi su započeli prije tjedan dana i zahvaljujući lijepom vremenu odvijaju se planiranom dinamikom. Plaža na ovom dijelu obale, od ACI marine do taverne "Lido" i bivšeg hotela Beograd bila je jako oštećena tokom nedavnih olujnih nevremena.

U sklopu rekonstrukcije radi se rampa za invalide, asfaltira se šetnica, betoniraju se oštećeni dijelovi podloge koje je uništilo more. Iz mora se vade betonski blokovi koje je more odnijelo, izrađuju se prilazi moru, inox ograde i stepenice. Popravlja se i valobran koji su valovi uništili, a koji će biti produžen te će se poravnati podloga. Na površine za igru se nanose šljunčani obluci, popravljaju se tuševi i uređuju se kameni zidići.

Planira se završetak radova do uskrsa kada će biti završena ova investicija Grada Umaga i Istraturista. Građanima Umaga će sigurno kupanje na ovoj popularnoj plaži ovo ljeto biti veći užitak zbog obnove i novih sadržaja. (Alen Rako)  


plazapunta12

plazapunta11

plazapunta10

plazapunta09

plazapunta08

plazapunta07

plazapunta06

plazapunta05

plazapunta04

plazapunta03

plazapunta02

plazapunta01

.

Nagrade na Puntanela festu

Puntanela Fest privukao tisuće ljudi