English (United Kingdom)Croatian(HR)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)

MO Umag - Moela

eko_akcijaUMAG - Planirana akcija čišćenja umaških plaža uspješno je provedena danas u Umagu. Kiša koja je ujutro padala, prestala je oko 10 sati tako da su učenici osnovne škole "Marija i Lina" i talijanske osnovne škole "Galileo Galilei" zajedno sa svojim nastavnicima izašli na teren i krenuli u eko akciju.

Očišćene su plaže Moela, plaže na Punti, Stella Marisu i turističkom naselju Katoro. Osnovci su bili obavezni učestvovati u akciji zbog edukativnog sadržaja, a kao priprema za akciju odrađene su ekološke radionice.

Čićenje plaža je trajalo od 10 - 12 sati, a prikupljeno smeće su zbrinuli djelatnici komunalnog poduzeća "6. maj". Akciju je podržao Grad Umag i Turistička zajednica grada Umag.

Umaške osnovne škole ovom su se akcijom uključile u projekt "Lijepe naše obale" koji motivira i nagrađuje škole, dječje vrtiće i učeničke domove uključene u program Međunarodne EKO škole. Najbolji projekti biti će nagrađeni novčanom potporom za buduće školske aktivnoti ili izlete. (Alen Rako, foto Mijat Gavran)

.