English (United Kingdom)Croatian(HR)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)

MO Seget

uskrsnji_piknik

UMAG - U organizaciji umaške zajednice talijana "Fulvio Tomizza" održan je uskršnji piknik u Pelegrinu. Tradicionalna fešta koja se organizira na uskršnji ponedjeljak ove je godine imala bogati program koji se odvijao od 14:00 do 20:00 sati u ponedjeljak 25.04.2011. godine.

Lijepo sunčano vrijeme izmamilo je u Pelegrin mnoštvo građana Umaga i okolice. Meštri od zabave bili su Pino Degrassi i Roberto Grassi. Održan je turnir u pljočkanju i mnoge zabavne igre. Nastupila je limena glazba iz Babića i folklorna grupa "Gaia" iz Umaga. Nakon mise u lokalnoj crkvici zapjevao je zbor zajednice talijana. Uz svirku koju je odradio "Cherry Brandy" moglo se i zaplesati. Organizirana je i prigodna lutrija čiji je prihod bio namijenjen u humanitarne svrhe.

Od zabavnih igara bilo je zanimljivo pogledati penjanje na jarbol, disciplinu u kojoj se mogao osvojiti pršut i vina od sponzora. Najbrži su bili "Drink team" sa rekordom od 29 sekundi, a nakon toga je održano natjecanje u potezanju konopa. 

Nudila se hrana po prigodnoj cijeni od 10 kuna za porciju bobića i ostalih domaćih specijaliteta. Na pikniku je bio prisutan gradonačelnik Vili Bassanese sa svojim suradnicima i prijateljima.

Štandovi za piće i hranu su radili do večernjih sati i umažani su sa svojim obiteljima, djecom i prijateljima mogli uživati u zabavi, druženju na otvorenom, dobroj hrani i zabavnom programu. Sve u svemu inicijativa vrijedna svake pohvale i čestitke organizatorima i vrijednim animatorima. (Alen Rako)

 

 

.
mo_seget

SEGET - Svake godine na uskršnji ponedjeljak slavi se dan mjesnog odbora Seget. Ove godine u organizaciji MO Seget održana je 17. po redu fešta koja je tradicionalna od 1994. godine. Program ovogodišnje jednodnevne proslave bio je slijedeći: međunarodni boćarski turnir, misa u maloj crkvici u sklopu dvorca Seget, ručak i zakuska na koju je pozvan gradonačelnik i gradski vijećnici, finale boćarskog turnira oko 19:00 te večera za boćare i sudionike turnira.

Ovu proslavu koju organizira mjesni odbor Seget financijski pomaže Grad Umag. U bivšem PIK-ovom restoranu koji se nalazi u blizini boćališta mjesni odbor i boćarski klub Seget su uredili sebi prostorije za rad koje se koriste i za održavanje ove fešte. Pojedinosti o ovom događaju prenio nam je gospodin Lino Rabak, predsjednik boćarskoj kluba Seget i predsjednik MO Seget. U organizaciji turnira angažirao se i tajnik kluba Renato Forza istaknuti poljoprivrednik i jedan od najboljih proizvođača rajčice na ovom području.

Boćarski klub Seget osnovan je 1994. godine i takmiči se u 3. zapadnoj hrvatskoj boćarskoj ligi. Na turnir je bilo prijavljeno 12 ekipa od kojih je otpala ekipa Žbevnice, tako da se jedanaest ekipa borilo za pehare među kojima i dvije slovenske. Turnir se održao na dva boćarska igrališta, na onom u Segetu i u Svetoj Mariji na Krasu. U sklopu takmičenja boćari su se posebno ogledali u izbijanju i bližanju. (Alen Rako)

.