English (United Kingdom)Croatian(HR)Italian - ItalyDeutsch (DE-CH-AT)

studioo_smijeha_umagIdućih nekoliko dana Istrijani će imati razloga za smijeh. Naime, dvoje stalnih komičara Studija Smijeha, prvog hrvatskog i regionalnog kluba stand up komedije, gostovat će u Pazinu, Poreču i Umagu.

Od samog osnutka Studio Smijeha neprestano radi na izgradnji hrvatske stand up comedy scene te razvoju domaćih stand up komičara. Stalni članovi Studija do sada su posjetili više od 30 gradova i mjesta u Hrvatskoj, održali nastupe u Londonu, sudjelovali u brojnim zabavnim festivalima u zemlji i inozemstvu, pomagali u humanitarnim akcijama, gostovali na glavnim lokalnim TV kućama te se čak pojavljivali u glumačkim angažmanima u popularnim hrvatskim serijama.

Mini turneja po isti počinje u srijedu u Pazinu u Buffetu Bunker, a nastavlja se u četvrtak u The Corner caffeu u Porečui završava nastupom u Umagu u American Baru.

U goste pristižu Marina Orsag, prva hrvatska stand up komičarka, i Vlatko Štampar, odličan komičar rodom iz Čakovca, koje ste imali priliku gledati u RTL-ovoj emisiji „Klub Smijeha“.

Srijeda – 09.04.2014. – Pazin - Buffet Bunker, Franine i Jurine 15 – početak u 20,30h
Četvrtak – 10.04.2014. – Poreč – Corner Caffe, Otokara Keršovanija 2 – početak u 20,30h
Petak – 11.04.2014. – Umag – American Bar - Savudrijska cesta – početak 20,30h

Malo o komičarima:

Marina Orsag - Najiskusnija stand up komičarka na Balkanu, u svojoj osmogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1300 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smijehu publike. Iako ima puno odrađenih nastupa, nada se da će ih biti bar još deset puta toliko jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu.
Osim u Hrvatskoj, gdje je nastupala čak i pred tadašnjim predsjednikom RH Stipom Mesićem, publiku je osvojila i u Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji gdje je redoviti gost. U veljači 2010. nastupa na najstarijem festivalu u Europi, Leicesteru u Engleskoj, te u Londonu gdje je oduševila englesku publiku. Također je nastupala u Budimpešti i Amsterdamu.

Cinizmom, ironijom i pojednostavljivanjem činjenica dovodi publiku do ekstaze smijeha. Ima metar i želju da naraste. Rođena je par dana nakon nove godine. U horoskopu jarac, u podznaku ovan. Dupli rogovi joj ne daju mira. Nikad nemre bit na mjestu, stalno su joj crvi u guzici, tako da joj je guza vidla puta. Nada se da će tako biti zauvijek i da neće izgubiti dijete u duši, sazrijevajući svakim danom sve više u glavi.

Od voditeljskih aranžmana iza sebe ima Karlovačko live press konferenciju, tri godine zaredom otvaranje PARK in Zagreb festivala, Open mic večeri (5 godina) te razne evente.

Vlatko Štampar - Na pozornici je veći nego kad nije na pozornici. Materijal su mu svakodnevne teme od javnog prijevoza, sexa, veza, javnog sexa, reklama, tv-a ali gledane s, drugim ljudima, čudne perspektive. Ptičje. Humor začinjen žestokim grimasama, imitacijama šumskih životinja i personaliziranjem uporabnih predmeta.

1982. godine – slomio je gležanj na ilegalnom turniru u šahu. Iako se nije još ni rodio. Tako mu je propala baletna karijera u Bangladešu. Visok 2.06m, ima 120kg i boji se kukaca. Ali ne i bubamara.

Voli reggae glazbu, čokoladno mlijeko i iransku underground metal scenu. Ne voli kemijske olovke i napudrane žene, a ni kemijske žene i napudrane olovke. Živi na visokoj nozi i za blagdane se ne voli oblačiti u žensku odjeću.

Madračević i Karadža u Fonticusu